Sunday, December 25, 2011

Conteng 4

Akhwatttttt,, POSITIF! hehe (sebuah trademark yg dicipta oleh akhwat dot dot)

Yes! Hungga! Hungga! Berkejar-kejarlah kita mencari ampunan Allah dan proaktiflah dalam berbuat baek. Bersaing, tapi tidak berhasad dengki kesumat busuk. Okes.

Kenapa susah nak solat? Sebab nafsu.
Kenapa susah nak tinggal couple? Sebab nafsu jugak.
Kenapa susah nak stop main game? Sebab nafsu jugak.
Pendek kata, susah nak taat sebab suka ikut nafsu.

Ibu-ibu, mama-mama, ummi-ummi, janganlah suka hias anak macam anak patung. Hiaslah dalamnya sekali supaya anak kenal Allah, tahu hormat ibu ayah. Hias dalamnya ibu, itu lebih penting.

Betul saya rindu. Kalau saya tak sumbang apa-apa, saya sangat bosan. Macam takde warna je hidup ni. Saya tanak malas.

11 comments:

  1. lukis guna apa ya?ade software tertentu or free hand~

    jwb di blog saya

    ReplyDelete
  2. huhu pakai oekaki rindu. klik la kt belah kanan blog sy tu. online board tuk conteng. kalau nk gune, kne install java.

    ReplyDelete
  3. freshie memang suka men calour2 macam ni suka2

    ReplyDelete
  4. mcm mana nak lukis guna software apa freshie?????? kat rindu oekaki atau ada x software leh di donlod

    ReplyDelete
  5. yg kat atas ni sume sy lukis kat oekaki. Kan byk option kat ctu. sy pakai ShiPainter Pro

    ReplyDelete
  6. hanya mampu tersenyum dan cuba mengimplementasikan pada diri ^^ Tq

    ReplyDelete
  7. hebatlah tu mampu tersenyum. ada sesetengah org tak mampu senyum. contohnya ketika marah, ketika sedih. bagus2

    ReplyDelete