Monday, August 2, 2010

Contengan malam

tiada salahnya belajar tinggi jadi pengembala kambing.

allahumma inni a'uzubika.... min gholabatuddunaya wa qohrirrijal..

pengembala kambing mmg hebat.


8 comments:

  1. salam u.freshie. macam tau2 je apa tertanam dalam hati ni..hehe.apapun kambing tu comel. mcm pernah tengok je model kambing tu.

    ReplyDelete
  2. hehe ya itu model kambing Annur Farm

    ReplyDelete
  3. ya benar. saya memang nak jadi pengembala kambing.

    mfr

    ReplyDelete
  4. Sekiranya semua orang berakidah seperti itu, insyaAllah akan terbit kembali sinar2 kebangkitan Islam.

    "Bertaqwalah kamu ketika kamu ramai atau seorang diri".

    "Jagalah Allah (hak2 Allah) nescaya Allah akan menjaga mu dan mencukupkan keperluan mu".

    Tarbiyahlah orang lain dengan memurnikan akidah mereka, belajar bukan untuk dapatkan kerja yg bagus, melainkan hanya untuk mengabdi kepada Agama Allah Jalla wa Ala.

    Rezeki itu datangnya daripada Allah, bukan datang daripada pekerjaan yg kita lakukan, jadi takutlah kepada Allah.

    Tapi nowadays, bisnes livestock nampak maam best jer...

    ReplyDelete
  5. "Rezeki itu datangnya daripada Allah, bukan datang daripada pekerjaan yg kita lakukan, jadi takutlah kepada Allah." sy setuju ngan statement ni.

    dan bisnes livestock iAllah takkan rugi sebab demand tinggi. Bak kt lecturer sy, selagi org hidup mrk perlukan makanan,slagi tu prniagaan ni diperlukan. but kn betul2 faham la dunia perkambingan ni.

    ReplyDelete
  6. oh mfr bakal jd hebat. insyaallah! moga berjaya

    saya mmg jeles pada org yg berkerja sndri. bila makan gaji, akan kurang merasakan konsep tawakal dan kebergantungan kepada Allah. tp kalau dgn kerja itu ada 1 misi yg lebih hebat utk dicapai, maka kne bergelanggang juga di situ.

    hehe ruhjihad, dunia perkambingan? (^^,)

    ReplyDelete
  7. huhuhu...istilah baru yg direka..mengarut je ruhjihad ni. bila la nak ada ladang sendiri nih. doakan :)

    dah2 ruhjihad..balik2

    ReplyDelete