Sunday, December 27, 2009

Pencuri dibongkarkan (^__^)

PERINGATAN: JANGAN EXPECT LEBIH KERANA SAYA SUDAH BERI PERINGATAN SEBELUM INI. Ini cuma episod sebabak.Bismillahirrahmanirrahim
Akhirnya pencuri terbongkar!

Pernah mencuri hati seseorang? Atau pernahkah hati ini dicuri seseorang? Kalau dicuri hati tidak mengapa, tapi kalau dicuri iman itu bahaya. Jadi biarlah hati ini dicuri oleh orang yg boleh menguatkan iman kita. Yang pastinya, dalam jalan pernikahan yang halal. Wanita2 yang bujang eloklah beringat, berdoa semoga menjadi golongan yang memperteguhkan iman kaum lelaki dan begitu juga sebaliknya dengan laki-laki sama ada yang bujang atau pun yg sudah punya isteri. Janganlah mengurangi iman si gadis dengan kata2 godaan penuh licik dan pandangan membunuh. Sama juga dengan wanita, jangan berperangai murahan.

Genggamlah imanmu kuat-kuat! (^.~)

28 comments:

  1. Akhirnya terbongkar.. Inilah pencurinya..
    Haha..

    Owh.. hati ini telah dicuri oleh lukisan ini..
    Cantik.. Hehe.. (Kalo catu kira ke? Hehe..)

    ReplyDelete
  2. salam..
    hati ku juge telah di curi... subhanallah.. bukan mudah untuk menjaga iman kala itu.. semoga Allah menjaga iman nya dan iman ku...
    sabarkanlah aku menanti kehadirannya...:)

    ReplyDelete
  3. Oh... sebab inilah kak Ummu takut berjumpa dengan kawan-kawan maya secara berhadapan... Takut jadi pencuri...

    :)

    ReplyDelete
  4. Haha.. ye ke Han Ri..
    Freshie pencuri di atas itukah?
    Hehe..

    Gambar stesen 2, lukisan sendiri ke?
    Warne teknik ape 2..
    Cantik..
    Ah, hatiku dicuri lg oleh lukisan ini..
    Huhu..

    ReplyDelete
  5. erm.... xpernah terpikir mcm nie..

    ReplyDelete
  6. hatiku juga pernah dicuri, tp akn ku rampas kembali hatiku.

    ReplyDelete
  7. adakah ak juga seorng pencuri?? Nauzubillah.

    ReplyDelete
  8. Freshie xakan lukis dirinya sendiri utk mesej seperti ini. Apa yang dikata Hanri itu juga sama sekali tidak tepat. Thahar, bground tu adalah gmba foto dari google. Sy apply smart blur dan surface blur ditambah dgn sedikit outline dan ejas pencahayaannya. Meo sungguh jujur. Sy juga tidak pernah terfikir begitu hinggalah 1 hari sy tersedar akan hal ini. Anonymous, sesungguhnya Allah adalah pemilik hatimu yg sebenar, jadi jagalah ia elok2.

    ReplyDelete
  9. ..pencuri dibongkarkan...
    eee...mesej dan lukisan yg mencuri perhatian...
    bagus freshie!!!

    ReplyDelete
  10. waaa,,, inilah hasilnya ye! Best gak dapat belajar n tengok freshie color atwork ni. hmmm, sanggup korbankan masa tidur tu.

    ReplyDelete
  11. wa.. sejak akhir2 ni ramai membicarakn ttg perkara ini ye. Huhu.. moga ALLAH tetapkan yg terbaik.

    Anyway, good job freshie!!

    ReplyDelete
  12. aisyah juge sanggup korbankan tidur utk teman pemandu (^^).
    ape nk buat analytical, soal hati semua org minat. Allah pasti tetapkan yg terbaik kalo kite usaha dan doa.

    ReplyDelete
  13. kenapa masih ada perasaan itu.. sedih mengenangkannya...:(

    ReplyDelete
  14. ini sbb hati sgt sulit utk kita faham. sgt melarat2 bila dilayan. sgt2 lah xtentu mcm lalang dibuai angin. jadi sibukkanlah diri anonymous dgn perkara lain yg boleh buat pahala yup? (^^,)

    ReplyDelete
  15. aduss... hatiku juga telah dicuri...

    aku x nak mencuri... lalu,

    Cik freshie, minta izin utk ambik gmbr ni.. huhu.

    ReplyDelete
  16. "Janganlah mengurangi iman si gadis dengan kata2 godaan penuh licik dan pandangan membunuh. Sama juga dengan wanita, jangan berperangai murahan."

    Jzkk

    ReplyDelete
  17. alhamdulillah, ade juga yg take note dgn ayat itu. jzkk umair for repeating

    silekan ambil izzudin. semua karya lukisan sy d sini sy anggap wakaf.

    ReplyDelete
  18. adakah saya dikira pelik kerana yang menarik perhatianku adalah background, bukannye 2 insan tuh (*_*!)
    heh, naseb baek freshie da jawab kat atas kalu x saya tertanya camne nak wat

    ya, pencuri memang berbahaya...penipu pon berbahaya...(memuhasabahkan diri sendiri... -_-")

    ReplyDelete
  19. ia tidak pelik kerana sy tau lukisan sy amatlah uduh di mata ezzat. huhu. nnt ade kerajinan sy nk wat tutorial ckitla pasal wat bground tu ('',).

    oh ye saje nk share, gmba bground asal sy amek dr link ni
    http://web.tradekorea.com/upload_file/prod/att/cat/1999-08368_cat_41_large_img1_2.gif

    ReplyDelete
  20. thanks dik..syahdu sampai menitiskan air mata... my situation rite now.. :-( mudah2an Allah sentiasa merahmati pencuri hatiku dan aku tak bisa merobek imannya.... :-(

    ReplyDelete
  21. akak sweet..tabahlah. tingkatkan imanmu setiap masa. saat hati akak terasa dirobek2, genggam iman akak kuat2. pencuri hati memang bisa saja jadi pencuri iman. saya doakan kesejahteraan akak. terus ceria!

    ReplyDelete
  22. dik..akak takut akak yg robek iman dia ... huhu :-(

    ReplyDelete
  23. adeih, buleh pulak freshie cakap camtu...(kene cucuk kat jantung macam lukisan freshie dalam post "Conteng")
    (+_+)

    ye, silakan buat tutorial...kami sedia menunggu

    ReplyDelete
  24. mohon izin post ini di linkkan ke blog saya ye.. terasa sgt bermanfaat sbg renungan... syukran ukhti

    ReplyDelete
  25. Pendek..tp sgt bermakna

    bg yg pnh dcuri @ mencuri, peluang msih ada utk
    construct semula hati yg terluka dek godaan dunia

    =)

    keep on freshie..

    ReplyDelete
  26. "Thahar, bground tu adalah gmba foto dari google. Sy apply smart blur dan surface blur ditambah dgn sedikit outline dan ejas pencahayaannya."

    Maksud efek outline 2 camne? Hehe..

    ReplyDelete
  27. outline tu lukis pakai brush je. kire mcm stroke la

    ReplyDelete